Δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό περιοδικό Tar, συνέντευξη στην συνεργάτιδα του περιοδικού, Τίνα Βαρουχάκη. Στο πλαίσιο της συνέντευξης, γίνεται κουβέντα για τη διδακτορική διατριβή, το βιβλίο για τον Δημήτρη Φάμπα, την ιστορία της κιθάρας στην Ελλάδα, και τα σχέδια για το μέλλον.

ΤΑΣΟΣ ΚΟΛΥΔΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Στην Τίνα Βαρουχάκη

Μαθητής του Δημήτρη Φάμπα, ουδέποτε υπήρξε. Ούτε έζησε από κοντά αυτή την ιστορική φυσιογνωμία. Ωστόσο, ο Τάσος Κολυδάς, αναφέρεται στο πρόσωπο του Δημήτρη Φάμπα, με σεβασμό και συγκίνηση ως εάν να υπήρξε μαθητής του. Απαντά στις ερωτήσεις της συνέντευξης με ιδιαίτερη ευγένεια και εξίσου μεγάλη προσοχή και ακρίβεια. Αυτή η στάση, υπαγορεύεται από την στέρεη επιστημονική του υπόσταση. Πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με Πτυχίο στην Κλασική Κιθάρα, Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη της Πληροφορικής, εκπόνησε μια εξαίσια Διδακτορική Διατριβή, μέσω της οποίας φωτίζει γνωστές και άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας και του έργου του αείμνηστου Δημήτρη Φάμπα.

Η συζήτησή μας ξεκίνησε για τη διατριβή του και κατέληξε στα προσεχή επαγγελματικά του σχέδια. Δεν είναι μουσικός για να αναγγείλει επικείμενες συναυλίες. Αλλά είδηση αποτελεί και το γεγονός ότι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών υπάρχει Εργαστήριο για τη Μελέτη της Ελληνικής Μουσικής. Ο Τάσος Κολυδάς δεν κρύβει τη βαθιά ικανοποίησή του για το γεγονός ότι προσφάτως αποτέλεσε μόνιμο μέλος του. Έχει πολλούς στόχους: νέες έρευνες, νέες συνεργασίες, πολλά υποσχόμενες, που θα προσφέρουν γόνιμους καρπούς για πνευματική τροφή. Τέτοια περίπτωση άλλωστε, αποτελεί και η επιμελημένη έκδοση της διδακτορικής του διατριβής, που πλέον αποτελεί σύγγραμμα και εντάσσεται στη σειρά «Ελληνικές Μουσικολογικές Εκδόσεις». Koλυδάς, Τ. (2017), Δημήτρης Φάμπας, (1921-1996) - Πρωτεργάτης της Ελληνικής Σχολής Κιθάρας. Αθήνα: Panas Music Papagrigoriou – Nakas.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο περιοδικό Tar