icmc14 smc14Το 40ο Διεθνές Συνέδριο Μουσικής με Υπολογιστές (ICMC) φιλοξενήθηκε στην Αθήνα για πρώτη φορά μαζί με το Ευρωπαϊκό 11ο Συνέδριο Πληροφορικής στη Μουσική και τον Ήχο (SMC). Τα δυο συνέδρια, έχουν και τη μορφή μουσικού φεστιβάλ, και είναι από τα σημαντικότερα στο είδος τους, στον επιστημονικό όσο και στον καλλιτεχνικό τομέα της μουσικής με υπολογιστές.

Το κοινό συνέδριο ICMC|SMC|2014 διοργανώθηκε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Μουσικών Σπουδών και Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών), το Ινστιτούτο Έρευνας Μουσικής και Ακουστικής (ΙΕΜΑ) και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών που διαθέτει και τους χώρους της, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια. Το κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν «Η μουσική τεχνολογία συναντά την φιλοσοφία: από τον ψηφιακό ήχο στο εικονικό ήθος».

Ο Τάσος Κολυδάς σχεδίασε, και υλοποίησε το σύστημα εγγραφής των συνέδρων και υποστήριξε τεχνικά τη λειτουργία του διακομιστή διαδικτύου και του διακομιστή αλληλογραφίας. Είχε την τιμή να παρακολουθήσει τη θερινή ακαδημία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου, με τίτλο «Computational Music Analysis».

Περισσότερα για τη θερινή ακαδημία

Περισσότερα για το συνέδριο